A napi üzletmenet és a helyi mikropolitika révén még tapasztalt vezetők is kerülhetnek olyan feszült vagy visszatérő, nehézséget jelentő helyzetekbe, amelyek megoldását egy külső, objektív személy révén könnyebben megtalálják.

 Ebben segít a coaching, mert gyors, hatékony és személyre szabott fejlődési és tanulási módszer, amely vállalatvezetőknek (felső- és középvezetőknek, csoportvezetőknek), csoportoknak és projekt teameknek biztosít áttekintést, orientációt és megoldásokat az üzleti élet mindennapjaiban.

A coaching a vállalati folyamatok kísérésének egyéni illetve csoportos/team formája, amely állandó visszacsatolást biztosít, így lehetővé teszi merőben új ötletek, szemléletmódok és megoldások kipróbálását és kivitelezését.

Mit nyújthat a coaching?

Azok a vezetők/csoportok-teamek, akik a coachingot rendszeresen igénybe veszik:

  • fejlesztik szakmai személyiségüket
  • jobban/könnyebben terveznek, és következetesebbek céljaik kivitelezésében;
  • folyamatosan képesek nagy kitartással bonyolult helyzeteket megoldani;
  • munkájukban és kapcsolataikban a változó körülmények ellenére is rugalmasságot tanúsítanak;
  • munkatársaikkal empatikusak, segítik őket a képességeik kibontakoztatásában;
  • javítják döntési képességüket, ezáltal hatékonyabb végzik munkájukat.

Milyen formákban történhet még a coaching?

Csoport coaching

Team és projekt coaching

Vezetői coaching

Ha szeretné megismerni azokat a témákat, melyeket a coaching segítségével hatékonyan kezelhetünk, kérem olvassa el Coaching témák című cikkünket.

Munkatársaink

Stréda Eszter

szupervízor, coach, pszichodráma vezető, csoportdinamika szemléletű csoportvezető és tanácsadó, szervezetfejlesztő tanácsadó, énektanár, némettolmács

Csoportdinamikai, szupervizori és szervezeti tanácsadói tanulmányait a németországi TOPS keretein belül végezte. A DGGO tagja, rendszeresen tart pszichodráma workshopokat Magyarországon és a stuttgarti Moreno Intézetben egyaránt. Szupervizori és tanácsadói munkájában is szívesen használja a pszichodráma elemeit, mivel ezek...

Tovább

Snír Péter

Coach, csoportdinamikai tréner, szupervizor, szervezetfejlesztő, pszichodramatista

Végzettsége szerint teológus és szociális munkás. Filozófiai és teológiai tanulmányainak egy részét ösztöndíjasként egy amerikai egyetem osztrák kampuszán végezte. Tanulmányai után értékesítőként, területi képviselőként, kiemelt ügyfélmenedzserként, valamint kereskedelmi vezetőként...

Tovább

Wiesner Edina

Coach, szupervízor, csoportdinamikai tréner, gazdasági mediátor, NLP mester, szervezetfejlesztési tanácsadó

Munkatapasztalatának jelentős részét az üzleti és a közszférában szerezte, többek között nemzetközi projektekben és munkacsoportokban. Részt vett egy nyelviskola alapításban és vezetésében, valamint egyetemi kancellárként részt vett egy magyar egyetem átszervezésében, irányításában, az...

Tovább

Marosszéki Emese

szupervízor, szervezetfejlesztő, tréner, coach, egyetemi oktató

A debreceni képzés szupervizora. Végzett szociális munkás (Debreceni Egyetem), szupervízor, szupervízor-coach (Károli Gáspár Református Egyetem). Szociális területen szakmai vezetőként dolgozott, majd saját cég alapítása óta (2006) szervezetfejlesztő tréner, szupervízor, coach és egyetemi...

Tovább

Sebőkné Bodnár Valéria

Coach, tréner, pszichoterapeuta, action learning facilitátor

Pszichológia és pedagógia szakon végzett. Munkatapasztalatának egy részét pedagógusként és oktatóként szerezte. Tíz évig saját munkaerő kölcsönző cégét vezette. Jelenleg pszichoterapeutaként, trénerként és coachként dolgozik. Képzett hipnoterapeuta, relaxációs és kognitív viselkedés...

Tovább

Dr. Klaus Antons

Coach, tanszupervízor, csoportdinamikai tréner, szervezetfejlesztő tanácsadó

Szociológiát és pszichológiát tanult. Pszichológiából doktorált. Korábbi klinikai tevékenysége mellett kutatott és több neves egyetemen oktatott.

A Német Csoport- és Szervezetdinamikai Egyesület (DGGO) kiképző csoportdinamikai trénere.  A Német...

Tovább

Dr. Karl Schattenhofer

Csoportdinamikai tréner, coach, szupervizor, szervezetfejlesztési tanácsadó,író, kutató

Pszichológus diplomát szerzet a müncheni egyetememen. A doktori disszertációját a csoportok önszerveződéséről írta. Több mint 30 éve foglalkozik csoportok és teamek kutatásával és fejlesztésével, tapasztalatait több könyvben és cikkben publikálta.

Egyetem...

Tovább

Grisnik Petra

Színművész, előadóművész, improvizációs tréner

A Kaposvári Egyetem Művészeti Karának színész szakán diplomázott 2008-ban, azóta több vidéki és fővárosi színházban megfordult, játszott többek között Kaposvárott, Szombathelyen, Tatabányán, Pécsett, valamint Budapesten a Szkéné Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a Játékszín, az...

Tovább

Szentpály-Juhász Imre

szupervizor, coach, családterapeuta

Alapvégzettsége teológus, a Testnevelési Egyetemen mentálhigiénés szakképzésen és pszichodráma vezetői képzésen vett részt, valamint elvégezte a Károli Egyetemen középiskolai pedagógus, a Német Pasztorálpszichológiai Társaság szupervizor-coach és a Magyar Családterápiás Egyesület...

Tovább

Könyvek

H. Ehrensperger – P. Stierli: Csak semmi pánik! – Csoportdinamika az iskolában (2022)

Az iskolában számos munkakapcsolatot élhetünk meg. Ebből a szem­ pontból teljesen mindegy, hogy kicsiket vagy kamaszokat tanítunk, vagy hogy a tanáriban hogyan jövünk ki a … Tovább »

E. Werro: Agilis keretrendszerek csoportdinamikai szempontból (2020)

Evelyn Werro 2017-ben kiadott könyve a maga nemében úttörőnek is tekinthető, mivel a – talán a szükségesnél még most is kevesebb figyelmet kapott – agilitás … Tovább »

Ch. Cordes: Ne féljünk a rögtönzéstől! (2020)

Vigyázat! A rögtönzés erősen addiktív! Éppúgy, mint a drogok. Felbátorít, megszabadít a félelmektől és szorongásoktól, euforikus örömöt okoz, és energiával tölt fel. Improvizációval napjainkban nemcsak … Tovább »

C. Edding – K. Schattenhofer: Bevezetés a teammunkába (2020)

A teammunka leginkább akkor kerül az érdeklődés homlokterébe, amikor valami nem működik a teamben. Cornelia Edding és Karl Schattenhofer könyve olyan útmutató, amely gyakorlati tapasztalatokon … Tovább »

F. B. Simon: Bevezetés a konfliktus rendszerszemléletébe és a konfliktusmegoldásba (2019)

Mi a konfliktus? A kérdést sokkal nehezebb megválaszolni, mint ahogy az első látásra tűnhet. Pedig elég csak kézbe venni egy napilapot, és máris válaszok garmadája … Tovább »

O. König – K. Schattenhofer: Bevezetés a csoportdinamikába (5. kiad., 2023)

Bevezetés a csoportdinamikába – témájában hiánypótló könyv a hazai piacon! Karl Schattenhofer és Oliver König, Bevezetés a csoportdinamikába, a csoportdinamikáról szóló alapműve a hazai pszichológia, ezen … Tovább »

Minden könyv

Ügyfeleink mondták

Papp Csilla

Író, Média Divízió Igazgató, Coach

„…nem az legfontosabb hozadéka számomra, hogy jó vagy jobb coach lehetek, hanem, hogy jobb ember.”

Korábban az Edina és... Tovább »

Bálint Viktória

csoport és team coach

"A képzés során nem csak a saját coaching gyakorlatokból tanulhattunk, hanem arról is, hogy mint csoporttag hogyan működünk, hogyan hat ránk a csoport, és mi milyen hatással vagyunk a... Tovább »

Forgon Emese

Hr főmunkatárs, business és life coach

"A képzés ahol a tananyag átadásának módszere is tananyag, gyakorló terep, személyes példa, és élmény. Ahol az új tudás megszerzése mellett olyan... Tovább »

Patakiné Kurta Mariann

business és life coach

"A tanfolyam során tanultakat nem csupán coaching folyamatban alkalmazom. Észrevétlenül gyűrűzött be a mindennapi életembe. Ez a hozzáállás ezután mindig... Tovább »

Grászli Júlia

HR tanácsadó, business és life coach, tréner

"A coach képzés segítségével olyan gyakorlatban is azonnal használható tudást kaptam Pétertől és Edinától, amit szó szerint már a képzés alatt pénzre... Tovább »

Csutkai Réka

HR manager, business és life coach

"Edina és Péter képzése a „Csináld most!”- elve szerint működik. Gyakorlatorientált, és a business-, és life coaching szakmai elméleti alapjain túl –... Tovább »

Kovácsné Cseke Judit

terápiás munkatárs, presbiter, Női lelki wellnesz koordinátora

"A trénerek személyisége, egyéni stílusa, játékossága ötvöződik szakmai tapasztalatukkal és fegyelmezettségükkel, ami a minőséget is adja. A coaching... Tovább »

Horváth László

projektmenedzser

"Tanácsadóként és projektvezetőként eszköztáram gyakorlatorientált bővítését céloztam meg a coach képzéssel. A programhoz tartozó csoportdinamikai... Tovább »

Balázsi Edina

business és life coach, virtuális asszisztens

"Szívből ajánlom a képzést, és persze a képzőket, mert nagyon jól felépített tematika mentén haladtunk, na és a csoportdinamikai tréning? Az aztán a... Tovább »

Somlai Réka

pszichológus, tréner, coach

"Ez a képzés azért különleges, mert nem egy nagy „coach gyár”, ahol futószalagon képzik a coachokat. Megvan a személyes jellege, ahol a csoport és a... Tovább »

Kriston Attila

tanár, life és business coach

"Rövid leszek. Akarsz fejlődni? Mersz szembenézni az akadályokkal? Mersz szembenézni a SAJÁT démonaiddal is? Egészen biztos vagy benne? Akkor itt a helyed!... Tovább »

Dr. Belényesi Emese

egyetemi docens, business és life coach, tréner

"A képzés "gyöngyszeme” – a csoportdinamikai tréning – alaposan átdolgozta a személyiségem: sokat fejlődtem például a konfliktuskezelés, vagy a... Tovább »

Sőreg Judit

business és life coach

"Hétről hétre magamon tapasztalhattam meg, az átadott és gyakorlatban végigvitt építkező tudást. Mindemellett a képzés a coach identitást erősítette... Tovább »

Farkas Zoltán

rendőrtiszt

"2014-ben - több iskolát is megnézve - kezdtem meg a képzést telve reményekkel és illúziókkal. Ahogy haladtunk előre az oktatás során annál inkább... Tovább »

Hornyák Éva

business és life coach, tréner

"A képzés alapokat adott egy új életúton való elinduláshoz. Felismertem a valódi erősségeimet, magabiztossá váltam, vállalni mertem a felelősséget... Tovább »

Kecskés Judit

vezető, coach

"... számos felismerésem született arról, hogy ki vagyok, milyen elakadásaim vannak és hogyan válhatok még jobb segítővé."

Tovább »

dr. Esősi Krisztina

ügyvéd, business és life coach

"Amikor 2013. szeptemberében elkezdtem a coaching képzést, abban a hitben voltam, hogy fél év múlva egy olyan szakma tudásával leszek gazdagabb,  amelyre... Tovább »

Gallai Judit

angol nyelvtanár, business and life coach

"A Business és Life Coach képzés alapjaiban változtatta meg az életem. Nyitottabb, határozottabb, még odafigyelőbb lettem, ami köszönhető a fantasztikus... Tovább »

Szerepi András

BT tréner, business és life coach

"Részt venni az In Dynamics Consulting coach képzésén nem csupán egy szakma elsajátítása, hanem sokkal inkább egy önismereti folyamat. Egy csoportos utazás,... Tovább »

Csatlós Andrea

kereskedelmi vezető, business és life coach

"Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy pont ezt a képzés választottam ahhoz, hogy coach legyek. Nem tudnék csak egy dolgot megnevezni, ami a legjobban... Tovább »

Csikai Anita

"A képzés óta sokkal tudatosabban figyelek a viselkedésemre, magamra és másokra egyaránt. A mindennapi munkám során is sok mindent sikerült kamatoztatnom a... Tovább »

Hartweg Ildikó

ügyvezető igazgató, business és life coach

"A legjobb döntésem volt, hogy ezt a coach-képzést választottam. Amikor jelentkeztem, még nem tudtam, hogy ilyen sokszínű a képzés és segít a szerteágazó... Tovább »

Tolnainé dr. Tóth Veronika

köztisztviselő

"Ez a coach képzés FELNŐTT-képzés a szó szoros értelmében is, ahol a résztvevők nemcsak a szakma eszköztárát és technikáját tanulják meg, hanem... Tovább »

Nagy Dina

ügyvezető, 1001 Éjszaka Hastánc Stúdió

"A képzésen a fő élményem a valós ügyfelek és valóságos coach működés felé terelés. A tanfolyam végigvisz a kezdeti lépésektől a szakmai működés... Tovább »

Pintér Dóra

bankban csoportvezető

"A business és life coach képzés kifejezetten gyakorlatorientált, valóban saját tapasztalatokra épülő, jó struktúrájú képzés. A különféle coach... Tovább »