Az iskolában számos munkakapcsolatot élhetünk meg. Ebből a szem­ pontból teljesen mindegy, hogy kicsiket vagy kamaszokat tanítunk, vagy hogy a tanáriban hogyan jövünk ki a kollégákkal. Ami ezekben a helyzetekben közös, az a csoportdinamika, amely olyan, mint az időjárás, hiszen mindig jelen van. Lehet derűs, lehet borult, lehet változó, de mindenképpen meghatározza a napjainkat. Aki felismeri, hogy milyen sokféleképpen szemlélhetünk egy csoportdinamikai helyzetet, az előnyben van, hiszen a változékony látszat nem csapja be, és mindig a mozgások, a változások lényegét fogja látni.

Heidi Ehrensperger és Peter Stierli az iskolai élet mindennapjaiból vett szemléletes példák segítségével mutatja be, hogyan ismerhetők fel a csoportdinamikai folyamatok, hogyan találkozhatunk velük, és mihez kezdhetünk, ha az események sűrűjében találjuk magunkat. Konfliktusok az osztályban a gyerekek között, feszültség a tanári­ ban, új diák érkezése, kínos szülői értekezletek, kezelhetetlennek tűnő tanulók vagy érdektelen szülők… Minden példára hatékony intervenciókat találhatunk a könyvben, a hozzájuk tartozó részletes magyarázattal.

Tanároknak és iskolavezetőknek ajánljuk a könyvet, mert számos olyan lehetőséget találhatnak benne, amellyel bővíthetik cselekvési repertoárjukat.

,,Nagyon értékes könyv mindenkinek, aki az iskolai mindennapok­ ban mély megértéssel és a helyzetek dinamikája alapján szeretne hatékonyan cselekedni”

Prof. Dr. Norbert Landwehr Neveléstudományi szakember és iskolafejlesztő

Rendelje meg most!

Válasszon fizetési módot!

Válasszon árat!

Normál ár 3900 Ft szállítási költséggel

Válasszon árat!

Normál ár 3900 Ft szállítási költséggel