Parák András vagyok, pszichológus, sématerápiás konzultáns jelölt, coach (ICF ACC), PhD-hallgató. 2021 végén alkalmam nyílt Snír Péter és Wiesner Edina vezetésével elvégezni a három napos Provokatív coaching PC1 képzést, ez pedig a módszerről, pszichológus szemmel megírt reflexióm. Először érdemes ránézni … Tovább »

Ha nehezen tudod elképzelni, hogy a provokáció megoldás lehet a régi becsípődésekre, elakadásokra, patt helyzetekre, akkor cikkünkből megtudhatod, hogy  szeretetteljes, humoros formája milyen elementáris erővel képes kimozdítani.  A konstruktív provokatív stílus nem más, mint az ügyfél önsértő, fejlődést akadályozó viselkedésének … Tovább »

Két szinten dolgozunk a csoportdinamikai szemléletű szupervízión: egyrészt az esethozó esete kerül feldolgozásra egyéni és csoportdinamikai szempontból, másrészt az esethozó viselkedésének hatása a szupervíziós csoport tagjaira. Ezt a következő esettel a szupervíziós csoportomból nagyon röviden szemléltetem. Egy szociális intézmény vezetője … Tovább »

Sokan szeretik elválasztani a business coahingot a life coachingtól. Azonban sokkal kisebb a különbség a kettő között, mint ahogy azt a marketing megfogalmazások kommunikálják. Kezdő coach koromban az üzleti coaching ülések alkalmával felmerülő magánéleti problémák megoldásától elhatárolódtam, mondván, hogy nem … Tovább »

A munkaerőpiaci helyzet és új vállalatvezetési irányzatok is erősítik azt a trendet, hogy a vezetőknek is változtatni kell vezetési stílust, amiben nagy mértékben segít a coaching szemlélet. Azonban ez a vállalati kultúra más szemléletet, magatartást követel a munkatársaktól is, így … Tovább »