Ha nehezen tudod elképzelni, hogy a provokáció megoldás lehet a régi becsípődésekre, elakadásokra, patt helyzetekre, akkor cikkünkből megtudhatod, hogy  szeretetteljes, humoros formája milyen elementáris erővel képes kimozdítani.  A konstruktív provokatív stílus nem más, mint az ügyfél önsértő, fejlődést akadályozó viselkedésének … Tovább »

Két szinten dolgozunk a csoportdinamikai szemléletű szupervízión: egyrészt az esethozó esete kerül feldolgozásra egyéni és csoportdinamikai szempontból, másrészt az esethozó viselkedésének hatása a szupervíziós csoport tagjaira. Ezt a következő esettel a szupervíziós csoportomból nagyon röviden szemléltetem. Egy szociális intézmény vezetője … Tovább »

Sokan szeretik elválasztani a business coahingot a life coachingtól. Azonban sokkal kisebb a különbség a kettő között, mint ahogy azt a marketing megfogalmazások kommunikálják. Kezdő coach koromban az üzleti coaching ülések alkalmával felmerülő magánéleti problémák megoldásától elhatárolódtam, mondván, hogy nem … Tovább »

A munkaerőpiaci helyzet és új vállalatvezetési irányzatok is erősítik azt a trendet, hogy a vezetőknek is változtatni kell vezetési stílust, amiben nagy mértékben segít a coaching szemlélet. Azonban ez a vállalati kultúra más szemléletet, magatartást követel a munkatársaktól is, így … Tovább »

Szi Zsolt az Aktív Tréning Magyarország Kft. egyik trénere. Zsolttal a Tréner, Moderátor, és Facilitátor képzésen megélt tapasztalatairól, fejlődéséről és az Érzelmi és társas intelligencia – csoportdinamikai tréning önismereti útjáról beszélgettünk. Amikor a Tréner, Moderátor és Facilitátor képzésre jelentkeztél, te … Tovább »