A teammunka leginkább akkor téma, ha nem működik. Cornelia Edding és Karl Schattenhofer 2015-ben megjelent műve, az „Einführung in die Teamarbeit” most először jelenik meg magyarul, „Bevezetés a teammunkába” címmel. Ennek alkalmából szakmai estet tartunk. Vendégünk Karl Schattenhofer csoportdinamikai szakember és szervezeti tanácsadó, aki a következő témáról tart előadást:

Teammunka: mondani könnyű – csinálni nehéz


A következő kérdésekre kapunk választ:

  • Mi a team? Mit jelent tulajdonképpen a teammunka?
  • Mik a teamek alapvető feladatai és miképp lehet őket egyensúlyba hozni?
  • Hogyan alakítja egy csoport életét az összetartás és a viszály?
  • Hogyan segíti elő mindez a csoportok hatékonyságát és fenntartható fejlődését?
  • Hogyan válik egy csoport önállóan aktívvá?

 (Az est folyamán végig lesz tolmács.)

A „Bevezetés a teammunkába” könyvről röviden:

A szerzők kiindulópontja egy olyan csoportdinamikai-rendszerszemléletű teammodell, amely segítségével sokrétűen lehet különbséget tenni, ugyanakkor világos kereteivel lehetővé teszi, hogy a különböző nézőpontok és módszerek közt eligazodhassunk. Hét eset bemutatása illusztrálja, hogyan lehet a teamekben nehéz helyzeteket megoldani. Teamek tanácsadói, vezetői és tagjai itt konkrét segítséget találnak azokhoz a jelentős döntéseikhez, melyeket naponta meg kell hozniuk.

A könyv megrendelhető ide kattintva és megvásárolható a helyszínen.

2016. február 23. (kedd), 18.00 – 19.30

Eötvös10 – 1067 Budapest, Eötvös utca 10.

Dr. Karl Schattenhofer

Pszichológus diplomát szerzet a müncheni egyetememen. A doktori disszertációját a csoportok önszerveződéséről írta. Több mint 30 éve foglalkozik csoportok és teamek kutatásával és fejlesztésével, tapasztalatait több könyvben és cikkben publikálta.

Egyetem után szociális intézményekben dolgozott pszichológusként és pszichoterapeutaként, valamint vezető pozíciót is betöltött. 20 éve szervezetfejlesztési és vezetési tanácsadó, coach, szupervizor és tréner – szociális intézmények és gazdasági szervezetek számára. Különböző egyetemeken (München, Innsbruck) és főiskolákon megbízott előadó. 8 éven át volt elnöke a Német csoportdinamikai és szervezetdinamikai egyesületnek. A TOPS München-Berlin e.V továbbképző Intézet vezetője. Németországban, Münchenben él és dolgozik.

http://www.tops-ev.de

  • A szakmai est részvételi díja: 5000 Ft
  • Nappali diákok, nyugdíjasok részére: 3000 Ft

Kérjük, a részvételi díjat a jelentkezést követő 2 napon belül az In Dynamics Consulting Kft. 10700457-69235724-51100005 (CIB Bank) bankszámlájára átutalni. Az utalást követően 2 napon belül kiküldjük róla a kiállított számlát.

A jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, amennyiben a részvételi díj be lett fizetve.

Jelentkezés