Itt a helyed, ha szeretnéd felszabadultabban érezni magad a magánéletedben vagy a munkahelyeden. Tapasztald meg a pszichodráma csoport hatékonyságát!
Várunk erre az intenzív 2 napos hétvégére 2019. május 30 – június 2-án.
Időkeretek: péntek 17.00 – 20.30, szombaton 9.30 – 18.00, vasárnap 9.30 – 16.00 óráig.

Ismerősek ezek a szituációk?

Konfliktusok, kapcsolatok
 • többnyire az van, amit a párom akar
 • nem tudom úgy elmondani a főnökömnek amit akarok, hogy komolyan vegyen és meghallja a mondandómat
 • nem tudok védekezni a mérgező családi mintákkal, érzelmi helyzetekkel szemben
 • nem tudom jól képviselni magamat munkahelyi környezetben
Kommunikáció
 • nem merem kifejezni, ha valami bánt vagy zavar
 • tudom a jó választ, mégsem merem kimondani
 • mindig utólag jut eszembe, hogy mit kellett volna válaszolni
Önmagam képviselete, magabiztosság
 • lefagyok vagy megnémulok, ha meg kellene védenem magam, vagy kritikát kapok
 • úgy érzem, hogy esélyem sincs kiállni magamért, ha érzelmileg megérintődök
 • bizonytalan vagyok, amikor a másik határozottan képviseli az elképzelését és szeretnék határozott lenni
 • próbálok megfelelni az elvárásoknak saját igényeimet és érdekeimet háttérbe szorítva
Döntéshelyzetek, önmegvalósítás
 • tudom, hogy mit kellene tennem, mégsem csinálom
 • vannak helyzetek, amikor nem tudok dönteni, pedig tudom mi lenne a jó döntés
 • nem úgy haladok az életben, ahogy szeretnék

Amit kapsz ebben a 2 napban:

Elindulunk együtt egy olyan folyamaton, amelyen keresztül jobban megérted a saját és a másik működését, rálátsz cselekedeteid belső mozgatórugójára, és megtalálod az erőforrásaidat. Az értelmi megértés és érzelmi átélés segít abban, hogy szakíts a régi viselkedési sémáddal, és ez által megtaláld a megoldást a problémádra.

Ezzel el is kezdődik a változás. Olyan ez, mint amikor a magot elvetjük és megöntözzük, majd az nélkülünk elkezd növekedni, vagy amikor a sebet megtisztítjuk és bekötjük és az magától gyógyul.

Mi a pszichodráma csoport? Hogyan dolgozunk?

A pszichodráma csoportban a problémákat nem beszélgetések során tárjuk fel és oldjuk meg, hanem cselekvéssel és az ebből fakadó érzelmi átéléssel. A pszichodramatikus játékban a résztvevők közül kiválasztott egyén (főszereplő) egy adott szituációját, problematikus helyzetét a csoport megjeleníti Az események újrajátszásával a főszereplő jobban rálát saját és mások viselkedésére és lehetőséget kap a helyzetet másképpen alakítani. Ezt különböző technikákkal támogatjuk, mint pl. a szerepcserével, amellyel a főszereplő a saját viselkedését a “másik szemével” láthatja, és az z újrajátszásokkal egy új viselkedési és kommunikációs mintát sajátít el. Ebben segítik őt a csoporttagok és a pszichodráma csoport vezetői.

A pszichodráma csoport módszertanáról bővebben itt tudsz olvasni.

Az intenzív jelző nem csak a csoportmunka mélységére utal, hanem a csoport együttlétének hosszára is. Péntektől vasárnapig a csoporttagok megtapasztalják a csoport hatékonyságát, támogató és fejlesztő erejét. A bizalmi légkörben a vezetők és csoporttagok támogatásával megoldhatod a problémádat, feldolgozhatod a traumádat vagy krízisedet. Lehet, hogy csak elkezdesz a témádon dolgozni, mivel egy alkalom kevés a feldolgozáshoz. Megtapasztalod, hogy nem vagy egyedül a problémáddal, mert mások is hasonló cipőben járnak, vagy éppen teljesen ugyanattól szenvednek, mint te.

Snír Péter

Végzettsége szerint teológus és szociális munkás. Filozófiai és teológiai tanulmányainak egy részét ösztöndíjasként egy amerikai egyetem osztrák kampuszán végezte. Tanulmányai után értékesítőként, területi képviselőként, kiemelt ügyfélmenedzserként, valamint kereskedelmi vezetőként dolgozott kkv szektorban és multinacionális vállaltoknál.  Munkája mellett képzettséget és saját élményű tapasztalatot szerzett az alkalmazott pszichológia és tanácsadás különböző területein (pszichodráma, pszichoanalízis, kognitív és viselkedés terápia, csoportdinamikai tréningmódszer, csoportanalízis, provokatív terápia, családállítás, playback, szupervízió, coaching).

Felnőttképzőként és tanácsadóként a csoportdinamikai tréningmódszer, valamint a provokatív coaching meghonosítója, a csoport- és teamdinamika szakembere. Rögtönzések Színháza a Lakmusz Társulat improvizációs színésze volt több éven át. Angolul, németül, szlovákul folyékonyan beszél.

Főbb kompetencia területei: - szervezetfejlesztési folyamatok tervezése és kivitelezése; - csoportdinamikai tréningek tartása; - vezetői hatékonyság fejlesztése; - executive és business coaching; - hatékony együttműködés és kommunikáció a vezetői teamekben; - teamek együttműködése, rejtett konfliktusok feloldása; - team és csoport coaching; - szupervizió coachok, trénerek számára; - konfliktuskezelés; - szociális és érzelmi intelligencia fejlesztése; - interkulturális együttműködés és konfliktuskezelés; - önismereti csoportok vezetése;

Munkamódszerében szívesen alkalmazza a pszichodráma, a csoportdinamika, rendszerszemlélet, provokáció és humor, valamint az improvizációs színházi ismereteit és eszközeit.

Önéletrajza itt olvasható

Publikációk:

 • Kórházi lelkigondozás, Studia Wesprimiensia, Veszprém, 1999
 • Az edző a pályán játszik??! - Coaching, Snír Péter - Szabó Emese, TudásHáza Képző Centrum Kft., Eurotraining füzetek, Budapest, 2006
 • Intervenciós technikák a coachingban: a konfrontáció műveszete és a csend, HR Portál, 2010, Tovább a cikkhez
 • Csoportdinamika: a személyes felelősség előmozdítása és az egyének kölcsönhatása, Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának XVIII. Konferencia Kiadványa, 2011, Tovább a cikkhez
 • 7 szempont, ami segít a coach képzés kiválasztásában, Snír Péter - Wiesner Edina, HR Portál, 2012, Tovább a cikkhez
 • Amikor a visszajelzések hatására változunk - egy provokatív tréning, HR Portál 2012, Tovább a cikkhez
 

A jelentkezés a részvételi díj befizetésével történik.

Early Bird kedvezmény ápr. 30-ig: 40.000 Ft, utána 45.000 Ft.

Lemondás

Május 16-ig történő lemondás esetén visszautaljuk a befizetett részvételi díjat, azonban 10%-ot levonunk kezelési költségként.

Május 17-től történő lemondás esetén a részvételi díj 50% fizetjük vissza.

Május 24-től történő lemondás esetén nem áll módunkban a részvételi díjat visszafizetni.

 

A pszichodráma csoport helyszíne a belvárosban lesz. A helyszín még szervezés alatt áll. Hamarosan megadjuk a pontos címet.

Jelentkezés

Válasszon fizetési módot!

Válasszon árat!

Early Bird ápr. 30-ig 40.000 Ft, utána 45.000 Ft

Válasszon árat!

Early Bird ápr. 30-ig 40.000 Ft, utána 45.000 Ft