terápiás munkatárs, presbiter, Női lelki wellnesz koordinátora

„A trénerek személyisége, egyéni stílusa, játékossága ötvöződik szakmai tapasztalatukkal és fegyelmezettségükkel, ami a minőséget is adja. A coaching folyamataimban megtapasztalt események, és a néha kiszámíthatatlan helyzetek inspirálták a bennem is zajló változást.”

Amikor 2018 februárjában elkezdtem a Csoport és Team Coach képzést csak felületes elképzeléseim voltak a szakmáról, de korábbi tapasztalataim a csoportokkal izgalmas volt és a „bennük” rejlő működésük érdekelt.

Egy ötnapos EQ tréninggel indult a modul, amire szorongva indultam el. Hatévnyi GYES-en töltött idő után ez volt az első alkalom, hogy „hosszú” időre távolabb kerültem a családomtól. A logisztikus anyai feladatok, a fegyelmezett keresztény élet és a terhelhető munkaerő stb., a szerepekben való megfelelés egy „erődítménnyé” formált. Úgy gondoltam, hogy ha nem változtatok, nem bírom így tovább.

Az itt töltött élmények, és érzések indították el a változást. Más emberek és a saját elakadásaim is rámutattak arra, hogy odamegyünk, ahová a gondolataink vezetnek. Elkezdődött az „átépítés”. Felismertem a terhelhetőségem valódi értékét, lehetőségét, felállítottam önmagam és mások határait. Megtanultam bátrabban vállalni az érzéseimet, gondolataimat félretéve a másoknak való megfelelést.

A trénerek személyisége, egyéni stílusa, játékossága ötvöződik szakmai tapasztalatukkal és fegyelmezettségükkel, ami a minőséget is adja. A coaching folyamataimban megtapasztalt események, és a néha kiszámíthatatlan helyzetek inspirálták a bennem is zajló változást. A képzés hatásaként a munkám során adódó kihívásokra és az élet más területeire is megújultan tudok rátekinteni. Egy gondolat erősödött bennem, ami bátorítást adott: „változzatok meg értelmetek megújulásával” (Róm.12.2). Ez a képzés jó edzés ahhoz, hogy olyan emberré váljak, aki lelkileg, érzelmileg és tudásban felkészült a csoportok vezetésére. Egy nagyszerű lehetőség a „belsőember” újjáépítésére.