A Mindfulness tréningen a tudatos jelenlétet tanuljuk. Gyakoroljuk a testtudatosítást, az érzelmek és gondolatok észrevételét és elengedését, az éber figyelést az “itt és mostban”.

A mindfulness meditációban a résztvevőkben zajló belső folyamatok tudatosulnak (gondolatok, érzelmek, impulzusok), így megtanulnak jobban bánni az érzéseikkel, megküzdeni a stresszel, és a teljesítménykényszerrel. Gondolataik sokasága lecsendesedik, és ez nagyobb belső nyugalmat és kreativitást eredményez.
A tréningen a résztvevő a fókuszált önmagára való figyeléssel, az “itt és most”-ban megtapasztalható testi érzetekre, valamint az érzéseire és gondolataira való figyeléssel tanul meditálni.
Megtapasztalja, hogy az észlelés minőségének a javulása milyen pozitív irányú változást hoz az önmagával és a másokkal való kapcsolatában, valamint hogyan leli meg saját kiegyensúlyozottságát, és ezáltal személyes hatékonyságát. A mindfulness gyakorlatokat egyéni coachinggal támogatjuk, igény szerint.

 • a tudatos jelenlétet, ezért csökken a „rágódás”, aggódás
 • élesíti az észlelést, ezért jobb döntéseket tud hozni
 • segít tudatosítani a gondolati folyamatok mögött meghúzódó érzéseket, ezért a hétköznapokban felszabadultan, kreatívan cselekszik
 • nagyobb összeszedettséghez és higgadtsághoz vezet, ezért jobban tudja a kritikus helyzeteket is uralni
 • csökkenti a stresszt, mert lenyugtatja az elmét
 • preventíven hat a burn-out ellen, mivel az elme-lélek-test jelenségei, jelzései összhangba kerülnek
 • az érzésekhez való megfelelő viszonyulást, mivel különbséget tud tenni a fontos és nem fontos között
 • segít elengedni az elmúlt eseményeket, és az ezekhez kapcsolódó kellemetlen érzéseket

 

 • teremben csoportos foglalkozáson, különféle testhelyzetekben (pl. váltakozó ülésformákban szerez tapasztalatot), és kint a természetben mozogva (sétáló meditáció) a vezető által irányítva történik a meditáció gyakorlása
 • a résztvevők tapasztalataikat a gyakorlatok végén megosztják, és egyéni instrukciókat kapnak a nehézségekkel való megküzdéshez
 • reggelente lehetőség van közös légzőgyakorlatok és jógagyakorlat végzésére.
 • szükség szerint a résztvevő egyéni coachingot kérhet.
 • annak, aki különösen nehéznek találja a meditáció gyakorlását, relaxáció tanulást biztosítunk
 • a résztvevők megtanulják, hogy mi a relaxáció és mi a meditáció közötti különbség, és melyik mire való

Péter a mindfulness tréninget 1993-ban ismerte meg Jálics Ferenc (SJ) csendes szemlélődő lelkigyakorlatán, ahol 6 napon át gyakorolták az éber jelenlétet az „itt és mostban”. Számára ez volt az első találkozás az önismerettel és ez élete meghatározó élménye volt. Ezek után évente rendszeresen eljárt 6 – 10 napos csöndes mindfulness elvonulásokra Jálics F., Mustó P., A. Berger jezsuitákhoz. Ezek a mindfulness elvonulások indították el őt azon az úton, hogy emberek fejlesztésével foglalkozzon.
Az elmúlt néhány évben csoportdinamikai és mindfulness kettős tréninget vezetett Edinával. Az idei évtől a nagyobb elmélyülés végett a mindfulness tréninget önálló tréningként kínálják.

Edina régi vágyát teljesítette be, hogy elmélyüljön a meditálásban, amikor 2010-ben 10 napos elvonuláson Jálics Ferencnél (SJ) mindfulness tréningen vett részt, majd később Mustó Péter (SJ) vezetésével több alkalommal gyakorolt. Ezzel párhuzamosan relaxációból és meditáció-imagináció vezetésből Szőnyi Magdánál kiképződött.

Wiesner Edina

Munkatapasztalatának jelentős részét az üzleti és a közszférában szerezte, többek között nemzetközi projektekben és munkacsoportokban. Részt vett egy nyelviskola alapításban és vezetésében, valamint egyetemi kancellárként részt vett egy magyar egyetem átszervezésében, irányításában, az egyetemen óraadóként is dolgozott. Végzett természetgyógyászként az egészségmegőrzést, a preventív gondolkodást fontosnak tartja. Munkáit magyarul, németül és angolul is végzi.

Főbb kompetencia területei:

- a vezető személyes hatékonyságának fejlesztése; a legjobb döntés megtalálásának támogatása; -  hatékony kommunikáció teamekben, projekt csapatokban; - stressz- és feszültségkezelés módszerei egyének és csoportok számára; - konfliktus feloldása és pozitívvá formálása egyének számára és csoportokban; - érzelmi és társas intelligencia fejlesztése; - csoportdinamikai tréningek vezetése; - team és csoport coaching;

Munkamódszerében szívesen alkalmazza a Neuro Lingvisztikus Programozást, az EFT-t,  csoportdinamikai ismeretét, a Provokatív stílust, és humort,  és rendszerszemléletű gondolkodását.

Önéletrajza itt olvasható

Publikációk: 7 szempont, ami segít a coach képzés kiválasztásában, Snír Péter – Wiesner Edina, HR Portál, 2012 Ezért van több női coach, mint férfi, Origo, 2019. dec. 06.

Snír Péter

Végzettsége szerint teológus és szociális munkás. Filozófiai és teológiai tanulmányainak egy részét ösztöndíjasként egy amerikai egyetem osztrák kampuszán végezte. Tanulmányai után értékesítőként, területi képviselőként, kiemelt ügyfélmenedzserként, valamint kereskedelmi vezetőként dolgozott kkv szektorban és multinacionális vállaltoknál.  Munkája mellett képzettséget és saját élményű tapasztalatot szerzett az alkalmazott pszichológia és tanácsadás különböző területein (pszichodráma, pszichoanalízis, kognitív és viselkedés terápia, csoportdinamikai tréningmódszer, csoportanalízis, provokatív terápia, családállítás, playback, szupervízió, coaching).

Felnőttképzőként és tanácsadóként a csoportdinamikai tréningmódszer, valamint a provokatív coaching meghonosítója, a csoport- és teamdinamika szakembere. Rögtönzések Színháza a Lakmusz Társulat improvizációs színésze volt több éven át. Angolul, németül, szlovákul folyékonyan beszél.

Főbb kompetencia területei: - szervezetfejlesztési folyamatok tervezése és kivitelezése; - csoportdinamikai tréningek tartása; - vezetői hatékonyság fejlesztése; - executive és business coaching; - hatékony együttműködés és kommunikáció a vezetői teamekben; - teamek együttműködése, rejtett konfliktusok feloldása; - team és csoport coaching; - szupervizió coachok, trénerek számára; - konfliktuskezelés; - szociális és érzelmi intelligencia fejlesztése; - interkulturális együttműködés és konfliktuskezelés; - önismereti csoportok vezetése;

Munkamódszerében szívesen alkalmazza a pszichodráma, a csoportdinamika, rendszerszemlélet, provokáció és humor, valamint az improvizációs színházi ismereteit és eszközeit.

Önéletrajza itt olvasható

Publikációk:

 • Kórházi lelkigondozás, Studia Wesprimiensia, Veszprém, 1999
 • Az edző a pályán játszik??! - Coaching, Snír Péter - Szabó Emese, TudásHáza Képző Centrum Kft., Eurotraining füzetek, Budapest, 2006
 • Intervenciós technikák a coachingban: a konfrontáció műveszete és a csend, HR Portál, 2010, Tovább a cikkhez
 • Csoportdinamika: a személyes felelősség előmozdítása és az egyének kölcsönhatása, Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának XVIII. Konferencia Kiadványa, 2011, Tovább a cikkhez
 • 7 szempont, ami segít a coach képzés kiválasztásában, Snír Péter - Wiesner Edina, HR Portál, 2012, Tovább a cikkhez
 • Amikor a visszajelzések hatására változunk - egy provokatív tréning, HR Portál 2012, Tovább a cikkhez
 

 • A képzés ára: 250 000 Ft + Áfa
 • Magánszemély részére a képzés kedvezményes ára: bruttó 35 000 Ft
 • Egyéb kedvezményes ár egyéni elbírálás alapján (pl. szociális munkás, ápoló, diák): 19.000 Ft

A tréning bentlakásos, a szállás és ellátás költsége 44.000 Ft. A képzési ár nem tartalmazza a szállás és ellátás költségéét, ezt  a helyszínen kell fizetni.

Püspökszentlászló Pécstől nem messze a Zengő alatt terül el. Egy csodálatos, csöndes falu, ahol a mindfulness tréning időszakában még szarvabőgést is hallhatunk.
A tréning az Életrendezés Házában lesz, amelyet azzal a céllal hozták létre a jezsuiták, hogy az ide látogatók elcsendesedjenek, elmélyüljenek önmagukban.

 

A tréning szept. 1-én 11.00-kor kezdődik. Kérjük érkezzél pontosan, mert a részvételnek fontos feltétele a kezdéskor elhangzott információk.

A tréning szept. 4-én 15.00-kor ér véget.

Jelentkezés

Válasszon fizetési módot!

Válasszon árat!

Magánszemély részére kedvezményes ár 35.000 Ft/fő

Válasszon árat!

Magánszemély részére kedvezményes ár 35.000 Ft/fő