Jelenleg nincs raktáron.


Mik azok a konfliktusok?

A kérdést sokkal nehezebb megválaszolni, mint ahogy az első látásra tűnhet. Pedig elég csak kézbe venni egy napilapot, és máris válaszok garmadája kínálkozik, amelyek a konfliktus fogalmát nemzetek és népcsoportok közötti összetűzésekkel, évekig vagy akár évtizedekig elhúzódó háborúkkal, katonai büntetőakciókkal, tárgyalásokkal hozzák kapcsolatba. Igen ám, de az egyének csoportjai közötti nézeteltérések is konfliktusoknak számítanak, például amikor a munkaadó és a szakszervezetek vitába keverednek egy bértárgyaláson.

Rendszerelméleti szempontból a konfliktus a kommunikáció egy bizonyos formája, amely önálló rendszerként jön létre. Fritz B. Simon ebben a könyvében rendszerelméleti szempontból vizsgálja a különféle konfliktusokat, és azt igyekszik megvilágítani, milyen logikát követnek a pszichés és szociális folyamatok a konfliktusok során.
A konfliktus okainak, funkciójának és megoldásának kérdése nem csupán a konfliktusok rendezéséhez visz közelebb, de segítséget is nyújt a résztvevőknek eldönteni, mitévők legyenek. A kívülálló tanácsadó vagy közvetítő számára pedig szintén áttekinthetőbbé és könnyebben megoldhatóvá teszi a konfliktusokat.

A könyv célja, hogy útmutatót és tanácsokat adjon, hogyan vethetünk véget a konfliktusoknak.

A megrendelés menete:

A megrendelést követően, kérjük utalja át a könyv árát (3000 Ft) az In Dynamics Consulting Kft. részére, a 10700457-69235724-51100005 (CIB Bank) bankszámlaszámra. Az összeg beérkezése után a könyvet a megadott címre postázzuk.

 

További könyveink:

 

A *-gal jelölt mezők kötelezők.