Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter

Hatékony tréneri intervenciók workshop Klaus Antonsszal

Hatékony intervenciók azok a befolyásolási technikák, amelyek az egyén, illetve a csoport fejlődését eredményesen segítik.

Ez a workshop, azon trénereknek és csoportvezetőknek szól, akik

 • intervenciós repertoárjukat szeretnék bővíteni új ismeretekkel és technikákkal;
 • a saját intervenciós tudásukra és készségükre szeretnének reflektálni;
 • tudatosabban akarnak csoportban interveniálni.

Ezen a workshopon megtanulják a résztvevők, hogy melyek azok a hatékony intervenciós technikák, melyeket a tréner, moderátor, facilitátor alkalmaz különböző helyzetekben. Ilyenek például a feladatok instruálása, beszélgetések facilitálása, reflexiók előmozdítása, kérdezés, támogatás, konfrontálás, gyakorlatok feldolgozása, helyzetek moderálása, visszajelzés, ellenállás-kezelés, prezentálás, energetizálás. A résztvevők megismerkednek a különböző szintű és energiájú intervenciók alkalmazásával. Reflektálnak személyes hatékonyságukra és saját tréneri intervenciós stílusukra.
Kérdések, amikre többek között választ kaphat:

 • mit jelent az erős és a gyenge energiájú intervenció?
 • mi a hatása a strukturális intervenciónak?
 • milyen értékek befolyásolnak az intervencióim alkalmazásakor?
 • mik az ellenállásban rejlő lehetőségek?
 • mit kezdjünk a “nehéz” résztvevőkkel?
 • hogyan bánok az áttételekkel, viszontáttételekkel, ellenállással és a tükörjelenséggel?

A workshop a résztvevők tapasztalataira épül. Ezért hozz magaddal egy gyakorlatot (akár olyat, amit még nem próbáltál ki) vagy egy csoportos helyzetet a gyakorlatodból, amit jobban szeretnél kezelni.

 

Dr. Klaus Antons

Szociológiát és pszichológiát tanult. Pszichológiából doktorált. Korábbi klinikai tevékenysége mellett kutatott és több neves egyetemen oktatott.

A Német Csoport- és Szervezetdinamikai Egyesület (DGGO) kiképző csoportdinamikai trénere.  A Német Szupervíziós Egyesület (DGSv) kiképző tanszupervizora. Család- és szociálterápiában is képzett.

Jelenleg szabadúszó szervezetfejlesztési tanácsadó, felnőttképző, kiképző csoportdinamikai tréner (DGGO) és szupervizor - coach. Számos publikáció és könyv szerzője. Legismertebb, magyarul is megjelent könyve: A csoportdinamika gyakorlata, Gyakorlatok és technikák (Synalorg Kft., 2006).

Dabis Réka

Végzettsége szerint pszichológus, business és life coach, tréner és action learning facilitátor. Szakmai tapasztalatot szerzett egyetemisták és fiatal felnőttek személyiség fejlesztésében, illetve a lelki segítség nyújtás és a drogprevenció területén. Az elmúlt évek során részt vett több csoportdinamikai sensitivity tréningen és action learning facilitátori képzésen.

Főbb kompetencia területei: – business és life coaching; – döntéshozatal és megvalósítás; – hatékony kommunikáció és együttműködés teamekben, projekt csapatokban; – szociális és érzelmi intelligencia fejlesztése; – önismereti fejlesztés; – kapcsolati témák; – drogprevenció.

 • Kezdés: 2018. június 28., csütörtök 9.00
 • Befejezés: 2018. július 1., vasárnap 15.00

Eötvös10 – 1067 Budapest, Eötvös u. 10.

 • A workshop ára: 200.000 Ft + Áfa
 • Kedvezmény magánszemélyek részére: bruttó 140.000 Ft

Jelentkezés

A *-gal jelölt mezők kötelezők.